Ajankohtaista sukuseurassa

Sukujuuret tutuiksi -tapahtuma 24.9.2022

Kaikille avoin ja maksuton Sukujuuret tutuiksi -tapahtuma järjestetään Kangasniemen kunnantalossa 24.9.2022 klo 10.30–17.45.
Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki Kangasniemeläisistä sukujuuristaan kiinnostuneet.
Tapahtuman järjestävät Laitisten, Liikasten, Liukkosten, Lukkaristen, Marttisten ja Tissarin sukuseurat sekä Suur-Savon Sukututkimusyhdistys.
Tietoja myös sukujuuret tutuiksi

Ylösten sukujuhla Mikkelissä 2022

Tänä kesänä kokoonnuttiin taas sukujuhlaan, ja paikkana oli tunnelmallinen Kenkävero Mikkelissä

Alussa lauloimme yhdessä Suvivirren

Sukujuhlilla tapasimme myös "Amerikan serkkuja" kahdesta eri sukuhaarasta, heidän sukujuuret ovat Kangasniemen ja Pieksämäen seuduilla. Oli oikein mukava tavata kaukaisia vieraita. Samalla hekin saivat tavata ja tutustua sukulaisiinsa Suomessa.
Sukukokous valitsi sukuseuran hallitukseen uuden jäsenen, hän on Tuula Ylönen Helsingistä. Hallitus valitsi kolmivuotiskaudelle puheenjohtajaksi Vilho Ylösen ja Tuula Ylönen toimii sihteerinä, muutoin hallituksessa jatkavat entiset jäsenet.

Sukukokouksessa kaipailtiin kertomuksia ja tarinoita sukumme jäseniltä. Niitä aletaankin julkaista sukutiedotteessa, joten jos haluatte kertoa uutisia, juttuja ja kertomuksia omasta sukuhaarastanne, niin lähettäkää niitä sihteerille.

Tarinoita

Sukuseuran alkuvuosilta on saatu tietoja Annnikki Saari-Kokkoselta ja Timo Ylöseltä. Heille kiitokset tietojen ja kuvien lähettämisestä.

Tarinoita osioon on lisätty tarinoita ja kertomuksia Ylösistä. Osa tarinoista on julkaistu Ylölänmäkeläiset -lehdessä 2000-luvun alussa. Sukuseuran kotisivuilla julkaistaan mieluusti myös muiden sukuseuran jäsenten lähettämiä tekstejä.
Tarinoita

Jos sinulla on Ylösiin liittyvä tarina, jonka haluat jakaa muiden luettavaksi, lähetä se Raija Ylöselle. Tarinasi julkaistaan Ylösten sukuseuran nettisivulla sekä vuosittain jäsenille lähetettävässa sukutiedotteessa.

Retkikohteeksi Harmonikkamuseo

Tauno Ylösen yksityiskokoelmalle perustuva Suomen Harmonikkamuseo on hieno vierailukohde Sysmässä. Museossa on esillä lähes kaksisataa erilaista harmonikkaa.

Enemmän tietoa museosta tästä harmonikkamuseo

Sukukirja saatavana

Annikki Saari-Kokkosen kirjaa Jooseppi, Joki-Ylösen isäntä, julkaistiin 2017. Kirjaa voi ostaa Hankasalmen kirjastosta tai kirjoittajalta.
Katso Sukukirjat sivulta tiedot.